Η Ναυσικά είναι ανθρωπολόγος της τροφής, και μεταδιδακτορική επιστημονική συνεργάτις στο SOAS Food Studies Center στο Λονδίνο. Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στην Ανθρωπολογία από το SOAS του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και η μονογραφία της «The Metamorphosis of Greek Cuisine: An ethnography of deli foods, restaurant smells & foodways of crisis», θα εκδοθεί από τον Routledge το 2023. Η Ναυσικά είναι επίσης σεφ, σύμβουλος εταιρειών τροφίμων, εστιατορίων και διεθνών οργανισμών, και δημιουργός γαστρονομικών εμπειριών γύρω από το ελληνικό φαγητό. Έχει συνεργαστεί με το Museum Nord στη Βόρεια Νορβηγία στο διεπιστημονικό ερευνητικό πρόγραμμα Skrei Convention Project των νήσων Lofoten. Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου Anthropology of Food από το SOAS, και του MBA από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Δημοσιεύσεις
Επιλεγμένες δημοσιεύσεις
Papacharalampous, N., forthcoming. ‘The Metamorphosis of Greek Cuisine: An ethnography of deli foods, restaurant smells & foodways of crisis’. Routledge.
Papacharalampous, N., 2016. ‘A Greek Sunday Lunch’, in: Albala, K. (Ed.), At the Table: Food and Family Around the World. Greenwood, Santa Barbara, CA, pp. 109–115.
Papacharalampous, N., 2021. ‘A new rural in the city: A no-middlemen markets’ ethnography.’ Journal of Rural Studies, Volume 86, pp. 702–710.
Papacharalampous, N., 2020. ‘Is skrei a historical Norwegian figure? The nomadic symbiosis of fish and humans in the Lofoten islands.’ Relations: Beyond Anthropocentrism, Volume 8.1 (2), pp. 97–114.
Papacharalampous, N., Accepted for publication. ‘The relationship that you have with the things that you fish.”: The antagonistic collaborative survival of fish and fishermen in the Lofoten islands.’ Society & Animals.